En ko - nej en hund!

Tjejerna fick följa med när de hade agilityuppvisning samt hundutställning här i stan idag och kika lite. Första kommentaren säger Stortjejen " Titta mamma! En clownhund!" ( nakenhund som går i en knallrosa dräkt!) Strax därpå utbrister Lilltjejen glatt " Titta en liten ko, mamma" ( återigen är det en nakenhund)  Fick mig några sköna skratt av mina små älsklingsligister idag:) 
 
Här kommer en bild på vår underbara fyrbenta hund som tror att han är mer fisk än hund under sommarmånaderna.
 
 

Bakar banankaka och skriver

 
Hade en massa bananer över så nu har jag testat att göra en banankaka som nu håller på och bakas i ugnen. Aldrig gjort förut men hoppas det smakar gott. Det är ju kul att testa iaf :)
 
De sista dagarna känns det som att timmarna bara rusar fram och jag får ju ingenting gjort. Känner att jag blir lite frustrerad på mig själv och allt då. Inget kul. Har en lång lista med saker som jag borde göra egentligen men nej då, snigelfart here I come. 
 
En sak som har ordnat sig är att Lilltjejen har fått förskoleplats. Jippie! Hon är jättenöjd nu för oj vad hon har längtat efter detta. Känns så konstigt att efter våra år som gått nu med det extra som ingick när vi fick Lilltjejen så ska vi alla nu börja leva "normalt". Nu blir det att vi får kämpa på med att få ihop vardagspusslet istället med arbetstider och barnpassning, hämtning och lämning och allt det där som ska hinnas med. 
 
För att byta ämne en gång till så tog jag och Syster Yster en fika på stan. Vet inte vad vi har sysslat med under sommaren men det här med fika har vi helt lyckas glömma bort. Vi gick och kollade lite i några klädaffärer och självklart blev jag bara sugen på en massa saker. Vill ha förnyelse nu känner jag men det får vänta lite. Men köpte mig en top och en halsduk så länge.
Var även över med min familj till några grannar så barnen kunde busa av sig och vi vuxna kunde sitta och prata, toppen! :) 
 

Barnen grejar

Stortjejen och Lilltjejen är igång och grejar på sitt rum.
 
Fast jag trodde inte att de skulle börja redan med den här typen av skyltar
 
OBS! Endast barn står det. Och den ska tydligen hänga
på dörren. 
Sötnosarna:)
 

Sovmorgon

Mina nattugglevanor håller i sig men imorse tog jag sovmorgon så nu känner jag mig lite piggare iaf. 
Förstår inte varför det ska vara så svårt att gå och lägga sig på kvällen? Så svårt kan det ju inte va, hmm...

Snurriga jag fikar och övningskör

Efter körlektionen idag så kände jag, ja inte panik, men att allt måste rulla på lite snabbare och jag måste träna mer. Så nu ska jag gå en handledarkurs till helgen och hoppas på att jag kan låna systers sambo att träningsköra med tills min sambo också har gått den kursen. 
 
Gick en sväng inom apoteket så jag kunde (trodde jag) hämta ut mer smärtstillande medicin till hunden men nej, receptet fanns inte. Ok, tänkte jag, får ringa och kolla med veterinären igen då. Går ut därifrån och då slår det mig. Jag hade ju fått det receptet hemskickat! Usch, ibland blir jag riktigt trött på min vimsiga hjärna.
Ska man verkligen vara så här glömsk?
 
Fick även sitta och ringa ca 100 samtal känns det som till höger och vänster får att få klarhet i en del frågor.
 
Blev även en spontanfika med några gamla tjejkompisar. Ena kompisen som är gravid var så där gravid vacker som en del blir med en nätt och fin liten bula på magen. Mysigt då:) Nästan så man blir lite sugen men faktum är att en annan inte blir vacker utan som en stor groteskt vaggande michelingubbe...Haha...
 
Ett stort plus idag också är att småtjejerna faktiskt har varit riktigt goda vänner. Inte alls lika mycket bråk och skrik mellan dom. Härligt, man får lite mer energi då:)
 
 
 

Trötter

Tog en härlig promenad med syster yster och våra hundar förut men annars så har jag inte fått så mycket vettigt gjort idag känns det som. Har kollat på Under the dome med sambon men sen bara surfat runt och kollat på utlandsresor och drömt:)
Hittade en sida med en del snygga klänningar med vintagekänsla som jag satt och suktade över som heter lightinthebox 
 
Nej, nu är det dags för sista kvällspromenaden med vovven. Måste ändra på mina nattugglefasoner. Har sovit så dåligt den sista tiden och hjärnan börjar kännas helt mosig.

Körlektion 2 och nya glasögon

Nu har jag varit och övningskört igen. Denna gången krånglade det lite mer men då lär man sig ju;) Vill så gääärna ha körkort nu. Lustigt! Har aldrig känt det behovet tidigare men nu vill jag ha det. Men kanske att jag borde ordna så att jag kan köra lite privat också.
 
Tog även en sväng inom Synsam. Har ju pajat mina glasögon och är så glad över att jag hade försäkring på dom för att lägga ytterligare 8000:- på ett par nya nu är inget som lockar. Tycker det är jättesvårt att hitta ett par snygga bågar som passar mig, alla är ju så stora i modellen nu och det funkar inte på mig. Men jag lånade hem några för att prova så får vi se.
 
Nej, nu är det dags att ta en promenad med vovven.
 

Det blev....

...The Notebook "Dagboken, Jag sökte dig och fann mitt hjärta"
Bara den meningen säger ju allt... Har sett den för längesen men den var värd att se igen. Om en stark, genomträngande, orubblig kärlek.
En mysig snyftare;)

Huvudvärk...

Idag har hela dagen pendlat mellan lek-skrik-bus-bråk mellan tjejerna = huvudvärk för min del.
Som tur var kom de på andra tankar till sist när en kompis till dom kom hit på fika och kvällsmat och lite playtime.
 
Men nu sover tjejerna gott och jag ska ta och mysa med en kopp te och se om jag kan hitta en snyftig drama att se på. Måste ju passa på nu när sambon är iväg och kollar på fotboll:)

Kalas hela dagen lång

Idag var det lilltjejens födelsedag och vilken (hektisk) dag! Började dagen lite lugnt med paketöppning, sång och tomtebloss. Stortjejen var lika glad som lilltjejen när paken skulle öppnas. För som hon sa "mamma, när det det har gått ett tag så kommer ju inte du att minnas vilka som är lilltjejens saker så då blir det ju mina också" Haha...sötnosen min. Sen blev det lite mer kaotiskt mitt i allt när alla nya leksaker skulle inspekteras och fixas och vi insåg att klockan tickade på lite för snabbt. Tårtor skulle bakas, sista minuten inköp samt alla förberedelser inför det kommande barnkalaset. 
 
Men vi hann få ordning på allt så sen var det full rulle med en massa barn med deras mammor och pappor och den obligatoriska skattjakten. Lilltjejen var jättenöjd med kalaset och alla presenter. Tack alla! :) 
När de sista hade gått var det dags för släktkalaset istället. Massor av paket att öppna igen! Roligast just då tyckte nog lillstumpan att det var med ett "sminkset" Jättekul att kunna måla hela (och då menar jag HELA) ansiktet med färg, speciellt läppstiftet! Kan ju erkänna att jag var glad över att hon gick med på att torka bort det mesta annars hade det nog varit färg klet överallt här hemma. 
 
När alla hade åkt gick vi ut en sväng så att tjejerna kunde leka av sig det sista. Men sen tog krafterna slut för lilltjejen och humöret dippade rejält på henne så det fick bli kvällsmat och sova istället. 
 
Jag avslutade kvällen med lite egentid och cyklade hem till en kompis. Där åt vi mumsiga räksmörgåsar, drack te och pratade en massa skit om allt och inget. Så härligt avkopplande:)
 

Shopping

Igår på morgonen blev lilltjejen dålig och spydde några gånger men piggnade till på en gång efter det och ville äta  igen så jag vet inte vad det var egentligen. Men till hennes stora besvikelse fick hon stanna inne den dagen och inte vara ute och leka med de andra barnen. Inte lätt när man är så liten och hela kroppen är full av bus. 
 
Jag, stortjejen och syster yster kom till slut ner på stan i allafall så vi kunde köpa en del födelsedagspresenter till lilltjejen som fyller år på söndag. Det slutade med att vi köpte en Pippi Långstrump ryggsäck samt väska, skottkärra, radiostyrd bil, Barbie med tillhörande cykel, armbandsklocka samt ett halsband. Hittade även en annan grej som jag tror att hon verkligen skulle uppskatta. En peruk med sånt hår som Rapunzel i Trassel har som även kunde lysa. Den skulle hon älska tror jag eftersom hon är helt frälst i Trasselfilmen och hennes låååånga hår:) Har inte bestämt mig än hur jag ska göra.
 
Storasyster fick en ny plånbok med Pippi Långstrump motiv på och lite småpengar i som hon sen absolut ville köpa sig nåt för. Funderar på om vi faktiskt ska börja med veckopeng till tjejerna så att de kan få en uppfattning om pengar och vad som händer om man sparar eller köper för allt. Tror att det skulle vara en bra ide. Stortjejen tyckte det var himla kul med egna pengar men blev samtidigt lite ledsen när hon insåg att hon inte hade några pengar kvar eftersom hon hade handlat för allt. :) 
 
Nu till det roliga:)
Lilltjejen är en nyfiken tjej som ibland uppför sig som en bulldozer.....
Imorse vaknade jag och sambon av glada tjut från lilltjejen när hon glatt ropar att hon har fått en väska och en bil!
Inget tålamod där inte, lillfisen. Men vad kan man göra....;)
 
Nej nu är det dags för en promenad med vovven. Blir mycket att greja med idag inför barnkalaset och släktkalaset imorgon.
 

Frukost med nybakat bröd

När man vet att det vankas nybakat bröd på morgonen känns det lite lättare att kliva ur sängen, morgontrött dom jag är.
Hade kalljäst det under natten så när jag vaknade var det bara att sätta på ugnen och in med det sen. 
Så nu har hela familjen mumsat i sig det:)
 
 

Körlektion och bild

Jag har tagit min första körlektion och vad kul det var:) Hoppas bara nu att det går snabbt undan så att man kan fixa körkortet snabbt. Känner mig lite lätt panikslagen över allt som måste gå i lås nu när både jag och sambon har fått jobb på annan ort, körkortlös som jag är än och lilltjejen som vi fortfarande väntar på en förskoleplats till. 
 
Men, men det ordnar sig säkert:)
 
Här kommerr en bild på några av de planteringar jag gjorde igår om jag lyckas göra rätt vill säga..hihi.. Inte den bästa upplösningen men lite ser man ju.
 
 

Testar...

Vill bara kolla om bilden kommer med.

Snurriga jag

Snurrig - ja det är ett ord som kan beskriva mig det...
 
Tänkte göra som många andra och börja blogga. Så jag går in här för att starta en blogg och villken besvikelse, "mitt" namn var upptaget! Neeej! Efter några sekunder så upptäcker jag att det var ju JAG som redan hade startat en blogg här men redan glömt det....Haha...så kan det gå. Någon som har tips som gör underverk mot glömska?
 
Är inne i en riktig pysslar anda nu. Vill bara skapa och förändra. Möblerade om lite i köket och har just målat om en byrå som även den ska stå i köket. Fick även tag på en ny byrå som ska stå i hallen samt lite nya blommor. Härligt!
 
Annars så har jag mest bakat de sista dagarna. Pitabröd, matbröd, fullkornsskorpor och kalljästa bullar. Apropå snurrig och glömsk så kan jag ju erkänna att jag glömde ägget i bulldegen men det gick bra ändå som tur va.Samt även testat att göra kiwimarmelad, nektarinsylt samt nektarin-päronsylt. Blev jättegott och är toppen att ta lite på havregrynsgröten. 
 
Måste lära mig lite om hur allt fungerar med bloggen så man kan visa lite bilder ibland.

nilah.blogg.se

Tankar, funderingar och livet i allmänhet. Lite om allt och inget och mycket där emellan. Välkomna!

RSS 2.0